Стандартні прийоми формують стандартних людей. Стандартна, в моєму розумінні "лекція" не запам'ятовується, і відповідно це даремно витрачений час, як педагога так і студентів.
Моделюємо ситуацію, мені потрібно вивчити функціонал програми з 3d моделювання. Скільки б я не дивився лекцій, відео туторіалів, читав навчальні посібники - то все нуло. Для мене особисто працює слідуючий формат. Шукаю завдання, наприклад анімувати стокову фігуру в 3d. І тут починається магія, поки шукаю фігури, з'ясовую, що є спеціалізовані сайти з безкоштовним доступ до тисяч фігур, об'єктів, предметів та персонажів. І вже на першому етапі імпорту зображення стикнувся з перешкодами, то вставив і нічого не видно, то ще щось. Поки вирішував ці дріб'язкові питання уже запам'ятав пару комбінацій гарячих клавіш, розміщення та значення іконок програми, взаємозв'язок налаштувань та візуалізації для користувача.
Далі ще цікавіше, фізика анімації, текстури, кольорокорекція, рухомі частини фігури, робота із звуковим супроводом, і нарешті рендеринг та експорт.
На власному прикладі сформував слідуючий алгоритм: спочатку формується завдання із чітко прописаним технічним завданням, і далі просто почати виконувати поставлену задачу.
в процесі проб та помилок
вхід від імені студента в електюде test 123456789 https://takunus.electude.eu/
Візуал сприймається краще, а візуал закріплений навиком - це суперово.